Prosena kaša z jabolki

Morda vas zanima

- Oglas -

Ste vedeli, da je proso, poleg ovsa, žito z največ vitamini in minerali. Proso je prastaro žito in že iz preteklosti velja za zdravilno. V kulinariki uporabljamo oluščeno zrnje, proseno kašo lahko kuhamo v vodi ali mleku, ji dodajamo različno sadje ali zelenjavo, lahko jemo sladko ali slano različico. Naš predlog je prosena kaša z jabolki in cimetom, okusen in zdrav zajtrk.

Sestavine

  • 2 jabolki
  • 100 g prosene kaše
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec cimeta
  • 5 g masla
  • ščepec soli
  • 1 olupljeno in na lističe narezano jabolko

Postopek

1Jabolka olupimo in narežemo na krhlje, damo jih v lonec in zalijemo s toliko vode, da pokrije jabolka. Pokrite kuhamo 5 minut.

2Kašo operemo  in jo dodamo k jabolkom, po potrebi dolijemo vodo, naj je bo toliko, da pokrije kašo. Dodamo še cimet, sladkor po okusu in ščepec soli.

3Kuhamo 20 – 30 minut, odvisno koliko želimo trdo kašo. Vmes večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še malo vode. Ko je kuhano, odstavimo, dodamo košček masla, premešamo in pustimo še nekaj  minut.

4Preden postrežemo, posujemo s cimetom in dvema žlicama naribanega jabolka. Sladkor lahko zamenjate s stevio ali drugim naravnim sladilom in bo jed manj kalorična.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -