Domači njoki s štirimi siri

Znam svetuje

Lahko seveda tudi kupite njoke in pripravite kosilo v desetih minutah, ampak domači so boljši.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 200 g ostre moke
  • 1 jajce
  • žlička soli
  • 50 ml oljčnega olja
  • 100 g edamca
  • 100 g gorgonzole
  • 70 g parmezana
  • 50 g sira v lističih
  • 20 g masla
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • šopek sveže bazilike

Postopek

1Za domače njoke damo najprej kuhat krompir v olupku. Kuhan krompir olupimo in še toplega pretlačimo. V večji lonec damo vret vodo.

2Počakamo, da se krompir malo ohladi. Na sredini naredimo jamico in vanjo damo jajce, moko enakomerno potresemo po krompirju, dodamo sol in oljčno olje. Testo na hitro zgnetemo (dlje kot ga mesimo, bolj se bo lepilo). Razvaljamo ga v 2 cm debel svaljek in narežemo na približno 2 cm dolge njoke. Za lažje rezanje nož pomokamo.

3Ko voda zavre, jo solimo in vanjo stresemo njoke. Ti so kuhani, ko priplavajo na vrh.

4Za sirovo omako v ponvi raztopimo maslo, nanj zlijemo smetano za kuhanje, na kockice narezano gorgonzolo, nariban edamec in nariban parmezan, sir v lističih in na zmerni temperaturi mešamo toliko časa, da se siri stopijo. Dodamo še malo popra in omako polijemo po kuhanih in odcejenih njokih. 

5Njoke damo na krožnik in ga okrasimo s svežo baziliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite