Pohane šnite iz pečice

Morda vas zanima

- Oglas -

Rečemo jim tudi ocvrte kruhove rezine ali francoski opečenec. Odlične so tudi, če jih kar spečemo v pečici.

Sestavine

  • 8 rezin starega kruha
  • 4 jajca
  • 3 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlička masla

Postopek

1En dan star kruh narežemo na slaba dva cm debele rezine. V široki skledi razžvrkljamo jajca, mleko, smetano, dodamo cimet, vaniljev sladkor in sol.

2Mešamo z metlico toliko časa, da nastane enotna zmes. V zmes potopimo rezino kruha, pustimo nekaj časa, da se dobro napoji in jo obrnemo, da se prepoji z mešanico še na drugi strani.

3Pečico segrejemo na 200°C. Velik pekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo namažemo z maslom.

4Rezine vzamemo iz sklede, malo odcedimo in zlagamo na peki papir tako, da se ne dotikajo med sabo. Pečemo 15 minut, obrnemo in pečemo še 10-15 minut do lepe zlato-rjave barve.

5Ponudimo še tople s koščkom masla in potresene s sladkorjem v prahu.

Prejšnji članekRižota z mrtvaškimi trobentami
Naslednji članekDomače lepinje
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -