Makovo pecivo

Znam svetuje

Makovo pecivo brez tehtanja.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 1 lonฤek moke
  • 2 lonฤka mletega maka
  • 1/2 lonฤka mletih leลกnikov ali orehov
  • 1,5 lonฤka mleka
  • 1 lonฤek stopljenega masla
  • 1 pecilni praลกek
  • 1 lonฤka sladkorja
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Jajca in sladkor penasto vmeลกamo, dodamo mleko in maslo ter premeลกamo. Moko, mlete leลกnike, mak, sol in pecilni praลกek zmeลกamo med seboj in meลกanico med stalnim meลกanjem, poฤasi dodajamo k mokrim sestavinam.

2Okrogel pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in vanj prelijemo maso za biskvit. Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180ยฐC pribliลพno 25 minut. Z zobotrebcem preverimo, ฤe je biskvit peฤen in po potrebi ฤas peke podaljลกamo.

3Peฤen biskvit nareลพemo in postreลพemo ลกe mlaฤnega.

Nasvet

Biskvit lahko po ลพelji prelijemo s stopljeno ฤokolado. Na vodni kopeli stopimo 130 g ฤokolade in 50 g masla. Polijemo po biskvitu, pustimo da se nekoliko strdi in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite