Makovo pecivo brez tehtanja.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 lonฤek moke
- 2 lonฤka mletega maka
- 1/2 lonฤka mletih leลกnikov ali orehov
- 1,5 lonฤka mleka
- 1 lonฤek stopljenega masla
- 1 pecilni praลกek
- 1 lonฤka sladkorja
- ลกฤepec soli
Postopek
1Jajca in sladkor penasto vmeลกamo, dodamo mleko in maslo ter premeลกamo. Moko, mlete leลกnike, mak, sol in pecilni praลกek zmeลกamo med seboj in meลกanico med stalnim meลกanjem, poฤasi dodajamo k mokrim sestavinam.
2Okrogel pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in vanj prelijemo maso za biskvit. Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180ยฐC pribliลพno 25 minut. Z zobotrebcem preverimo, ฤe je biskvit peฤen in po potrebi ฤas peke podaljลกamo.
3Peฤen biskvit nareลพemo in postreลพemo ลกe mlaฤnega.
Nasvet
Biskvit lahko po ลพelji prelijemo s stopljeno ฤokolado. Na vodni kopeli stopimo 130 g ฤokolade in 50 g masla. Polijemo po biskvitu, pustimo da se nekoliko strdi in postreลพemo.