Jagodna rolada s smetano

Morda vas zanima

- Oglas -

Sveža, okusna rolada, s katero lahko razveselite svoje bližnje.

Testo

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g moke
  • 20 g jedilnega škroba
  • ščepec soli

Nadev

  • 200 g jagodičevja
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • Sok polovice limone
  • 1/2 litra sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • sveže jagode za okras

Postopek

1Jagode očistimo, narežemo na majhne koščke, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok  in pustimo,  da se okusi prepojijo.

2Ločimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko  škrobom. Rahlo premešamo.

3Pečico predgrejemo na 200 °C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo na približno 1 cm debeline. Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi. 

Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

4Smetano z vaniljevim sladkorjem čvrsto stepemo in primešamo oslajeno jagodičevje. Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namažemo s smetano in jo s pomočjo servete spet rahlo zavijemo. Okrasimo jo s svežimi jagodami.

- Oglas -

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -