Damini poljubčki z marmelado

Morda vas zanima

- Oglas -

Tale različica piškotov baci di dama je precej bolj enostavna, še vedno pa odličnega okusa. Piškoti dolgo ohranijo svežino. Če želimo bolj svetle piškote, lešnike pred mletjem olupimo, tako da jih z nekaj minut potopimo v vrelo vodo, nakar jih med dlanmi olupimo in jih dobro osušimo. Uporabimo res kislo marmelado, na primer višnjevo, ribezovo ali marelično z manj sladkorja.

Sestavine

  • 200 g fino mletih lešnikov
  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g mehke bele moke
  • 200 g sladkorja
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 150 g kisle marmelade
  • sok polovice limone
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1Iz lešnikov, sladkorja, moke, masla, jajca in soli zamesimo gladko testo. Ker se testo precej lepi, ga oblikujemo v poljubno debel svaljek, tega zavijemo v  folijo in postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

2Narežemo ga na enakomerne rezine, debele približno en centimeter in te na kockice. Kocke z dlanmi oblikujemo v kroglice in polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Med njimi pustimo nekaj prostora, ker se med peko malce razlezejo.

3Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinjah Celzija, 12-15 minut na srednji legi. Pečeni so, ko zadišijo in dobijo zlato barvo. Pečene piškote malo ohladimo.

4Marmelado gladko zmešamo s sokom polovice limone. Še tople namažemo z marmelado in zlepimo po dva skupaj. Če želimo, posujemo s sladkorjem v prahu.

Prejšnji članekČrno beli piškoti
Naslednji članekTatarski biftek
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -