Črno beli piškoti s čokoladno kremo

Morda vas zanima

Za vse, ki obožujete čokolado. Ti piškoti so res izjemni, krhki, polnega okusa in še lepi na izgled. Malo bolj zahtevni za pripravo, ampak eni boljših, kar sem jih kadarkoli poskusila.

Sestavine

Belo testo

  • 225 g moke
  • 25 g lešnikov
  • 125 g masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli

Črno testo

  • 200 g moke
  • 25 g lešnikov
  • 25 g grenkega kakava
  • 125 g masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli

Krema

  • 130 g masla
  • 130 g temne čokolade
  • 130 ml smetane
  • 70 g sladkorja

Postopek:

1V dveh skledah zamesimo obe vrsti testa. In sicer tako, da najprej zmešamo vse suhe sestavine. Dodamo jajci in na kosmiče narezano maslo, ki naj bo ogreto na sobno temperaturo. Testo dobro zgnetemo, da ne bo vidnih koščkov masla, in damo za kakšno uro v hladilnik, da se bo lažje oblikovalo.  

2Medtem pripravimo kremo. Na zmernem ognju stopimo maslo, dodamo smetano, čokolado in sladkor ter segrejemo, da se čokolada stopi in se vse poveže v enotno kremo. Kremo damo v hladilnik, da se ohladi in nekoliko strdi. 

3Na pomokani deski belo testo razvaljamo in z modelčki oblikujemo piškote poljubnih oblik. V polovico vseh piškotov naredimo manjšo luknjo na sredini. Ostanek testa ponovno zvaljamo in izrežemo piškote ter ponavljamo toliko časa, da porabimo vso testo.  

4Zložimo jih na pladenj, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo približno 8 minut na 180°C.

5Enako naredimo s čokoladnim testom.

6Pečene piškote pustimo, da se ohladijo. 

7Med hlajenjem piškotov vzamemo kremo iz hladilnika in jo z električno metlico stepemo, da postane svetlejša in rahla. 

8S pomočjo brizgalne vrečke (če je nimamo, si pomagamo z žličko ali nožkom) na cel piškot nabrizgamo kremo ter ga pokrijemo s piškotom z luknjo druge barve.

9Mase je dovolj za približno 50 sestavljenih piškotov. Shranimo jih v zaprto posodo.

Prejšnji članekBožični čokoladni piškoti
Naslednji članekTatarska omaka
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -