Čokoladno kokosove kocke s pudingom

Morda vas zanima

- Oglas -

Sladica, ki ne sme manjkati na mizi, ko so prazniki.

Sestavine

Biskvit

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 3 žlice pravega kakava
  • 1 dcl olja
  • 1,5 dcl mleka
  • vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek

Bela krema

  • 900 ml mleka
  • 2 kokosova pudinga
  • 5 žlic sladkorja
  • 100g masla
  • pest kokosove moke za posip

Temna krema

  • 800 ml mleka
  • 2 čokoladna pudinga
  • 5 žlic sladkorja
  • 70 g masla
  • pest kokosove moke za posip

Priprava

1Za biskvit ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v sneg. V drugi posodi penasto stepemo rumenjake s sladkorjem in z vaniljo. Dodamo olje in mleko ter postopoma med stepanjem dodajamo moko s pecilnim praškom ter kakav. Ko je čokoladno testo narejeno, počasi z žlico vmešamo še beljake. Vlijemo v pekač in pečemo 20 min na 180 °C.

2Med pečenjem biskvita pripravimo najprej belo pudingovo kremo. Skuhamo puding na 900 ml mleka. Ko je kuhan, mu dodamo maslo in počakamo par minut, da se stopi. Dobro premešamo ter prelijemo prek vročega biskvita, ki smo ga naluknjali z držalom od kuhalnice. Naluknjamo ga zato, da se več belega pudinga vpije v biskvit in je pecivo sočno. Čez kokosov puding posujemo pest kokosove moke.

3Nazadnje pripravimo še temno kremo. Skuhamo čokoladni puding z 800 ml mleka. Ko je kuhan, dodamo 70 g masla, dobro premešamo in prelijemo čez kokosov puding. Še to zadnjo plast pudinga posujemo s pestjo kokosove moke ter damo pecivo hladiti za par ur v hladilnik, da se plasti dodobra strdijo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -