Biskvit za torto, ki vedno uspe

Morda vas zanima

Po tem receptu vam bo biskvit za torto zagotovo uspel.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 300 g sladkorja
  • 300 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1,2 dcl mleka
  • 1,2 dcl olja

Priprava

1Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Da bomo bolj uspešni, jim lahko dodamo ščepec soli in žlico mrzle vode. Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo olje, mleko in moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom. Dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem. Beljake narahlo vmešamo v testo.

2Pečico segrejemo na 180 °C, pekač premera 27 cm obložimo s peki papirjem. Bodite natančni, da ne bo vogalov in zavihkov, ker se bo to poznalo pri testu. Testo vlijemo v pekač in nekajkrat z njim potolčemo po mizi, da se lepo razporedi in ni mehurčkov.

3Pečemo 40 minut. Če se po vrhu preveč peče, pokrijte s peki papirjem. Pečenega obrnite na leseno desko in počakajte, da se ohladi. Z nitko ga enakomerno dvakrat prerežite.

4Ta biskvit res vedno uspe in nikoli ne pade skupaj. Primeren je za torte vseh okusov in krem.

Prejšnji članekOrehova rolada
Naslednji članekAjdovi žganci
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -