Po tem receptu vam bo biskvit za torto zagotovo uspel.
Sestavine
- 6 jajc
- 300 g sladkorja
- 300 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1,2 dcl mleka
- 1,2 dcl olja
Priprava
1Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Da bomo bolj uspešni, jim lahko dodamo ščepec soli in žlico mrzle vode. Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo olje, mleko in moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom. Dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem. Beljake narahlo vmešamo v testo.
2Pečico segrejemo na 180 °C, pekač premera 27 cm obložimo s peki papirjem. Bodite natančni, da ne bo vogalov in zavihkov, ker se bo to poznalo pri testu. Testo vlijemo v pekač in nekajkrat z njim potolčemo po mizi, da se lepo razporedi in ni mehurčkov.
3Pečemo 40 minut. Če se po vrhu preveč peče, pokrijte s peki papirjem. Pečenega obrnite na leseno desko in počakajte, da se ohladi. Z nitko ga enakomerno dvakrat prerežite.
4Ta biskvit res vedno uspe in nikoli ne pade skupaj. Primeren je za torte vseh okusov in krem.