Bavarska krema

Znam svetuje

Svetovno znana krema.

Sestavine

  • 5 listov bele ลพelatine
  • 1 vaniljev strok
  • 300 ml mleka
  • 3 rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • 300 ml smetane
  • nastrgana ฤokolada (za okras)

Priprava

1ลฝelatino namoฤimo v hladni vodi. Vaniljev strok vzdolลพ prereลพemo, izluลกฤimo sredico in jo damo v mleko. Skupaj s strokom zavremo, mleko odstavimo s ลกtedilnika in odstranimo strok.

2Rumenjake in sladkor kremasto stepemo z metlico za sneg nad vroฤo kopeljo. Vroฤe vaniljevo mleko postopoma umeลกamo v jajฤno kremo. Iztisnemo ลพelatino in jo v vroฤi kremi med meลกanjem raztopimo.

3Kremo postavimo na hladno za okoli 1 uro, da zaฤne ลพelirati. (Preizkusimo tako, da z noลพem gremo skozi kremo. ฤŒe ostaja sled, je pravi ฤas.) Smetano ฤvrsto stepemo in jo z metlico za sneg umeลกamo v kremo.

4S kremo nalijemo posodice, oplaknjene s hladno vodo, in jih vsaj za 4 ure, najbolje pa ฤez noฤ, postavimo v hladilnik, da se krema strdi. Za okras poloลพimo na vrh nastrgano ฤokolado.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite