Zapečen krompirjev pire

Morda vas zanima

- Oglas -

Če imate radi hrustljavo skorjico, probajte narediti krompirjev pire takole.

  • 3 veliki krompirji
  • 3 žlice skute
  • 1 cm rezina masla
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • mleti česen
  • muškatni orešček
  • nariban sir

1Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga skuhamo. Kuhanemu krompirju odlijemo vodo, dodamo maslo in ga pretlačimo v pire. Primešamo mu skuto, začimbe in jajci. Solimo po potrebi.

2Pire preložimo v primerno velik pekač. Po vrhu ga ne zgladimo, ampak pustimo vdrtinice od žlice (nazobčano), da bo čim večja površina pireja popečena. Potresemo še z malo ribanega sira.

3Pečemo v ogreti pečici 20 minut na 200 °C, da se sir rahlo zlato obarva.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -