Piščanec z rižem

Znam svetuje

Ko si želimo za kosilo hitro in dobro jed je tukaj piščanec z rižem.

Sestavine

  • 1/2 piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1/2 čajne žličke začimbe Kumin
  • 2 stroka česna
  • ščep mletega popra
  • ščep muškatnega oreščka
  • žlica posušenega drobnjaka (ali dve svežega)
  • 4 žlice sladke smetane
  • 4 žlice mlačne vode
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • lonček riža

Postopek

1Narežite in popražite čebulo. Dodajte na manjše koščke narezanega piščanca. Posolite in dodajte začimbe. Dobro premešajte. Dodajte še smetano in vodo ter na koncu mezgo.

2Kuhajte na zmernem ognju, pokrito, da lepo vre, in sicer toliko časa, da se omaka zgosti.

3Posebej skuhajte riž, po navodilih z embalaže. Piščanca z rižem lahko servirate kot na fotografiji, lahko pa omako in riž zmešate in dobite rižoto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite