Piščanec z rižem

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko si želimo za kosilo hitro in dobro jed.

Sestavine

  • 1/2 piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1/2 čajne žličke začimbe Kumin
  • 2 stroka česna
  • ščep mletega popra
  • ščep muškatnega oreščka
  • žlica posušenega drobnjaka (ali dve svežega)
  • 4 žlice sladke smetane
  • 4 žlice mlačne vode
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • lonček riža

Postopek

1Narežite in popražite čebulo. Dodajte na manjše koščke narezanega piščanca. Posolite in dodajte začimbe. Dobro premešajte. Dodajte še smetano in vodo ter na koncu mezgo.

2Kuhajte na zmernem ognju, pokrito, da lepo vre, in sicer toliko časa, da se omaka zgosti.

3Posebej skuhajte riž, po navodilih z embalaže. Piščanca z rižem lahko servirate kot na fotografiji, lahko pa omako in riž zmešate in dobite rižoto.

Prejšnji članekSmoothie iz malin in jagod
Naslednji članekPiščančji frikase
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -