Velikonočna jajčka v refošku

Znam svetuje

Ker pirhe radi barvamo z naravnimi barvami, smo se letos odločili za barvanje v refošku. Velikonočna jajčka v refošku so bila res lepa, v mraku so se celo svetlikala.

Barvanje jajc v vinu prinaša edinstvene in bogate barve, ki se razlikujejo od klasičnih pastelnih odtenkov. Jajca lahko dobijo odtenke od svetlo rdeče do globoko vijolične, odvisno od vrste vina in drugih dodatkov v kuhalni tekočini.

Barvanje jajc v vinu predstavlja zanimiv in ustvarjalen pristop k velikonočni tradiciji.

Sestavine za velikonočna jajčka v refošku

  • 10 jajc
  • 1,5 l refoška

Postopek

1Jajca damo v posodo, ki mora biti dovolj velika, da se jajca ne bodo dotikala med seboj. V posodo z jajci nalijemo hladen refošk in postavimo na štedilnik. Nalijemo toliko vina, da so vsa jajca lepo pokrita.

2Posodo z jajci pokrijemo in počakamo, da refošk zavre. Nato jajca na zmernem ognju kuhamo še 8 minut.

3Po osmih minutah, odstavimo in jajca pustimo v refošku, da se popolnoma ohladi. Da se bodo jajca res lepo obarvala in bodo imela veliko kristalčkov jih v ohlajenem refošku pustimo še vsaj 3 ure ali še najbolje čez noč.

4Zjutraj Velikonočna jajca vzamemo iz refoška in odložimo na papirnato brisačko ter počakamo, da se posušijo. Jajca nato zložimo v košarico in postavimo na mizo.

Nasvet

5Za kuhanje pirhov nikoli ne uporabimo svežih jajc, ampak morajo biti stara približno en teden, zaradi tega, se nam bodo jajca lepše lupila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite