Stročji fižol s parmezanom

Morda vas zanima

- Oglas -

Ideja za lahko in hitro pripravljeno poletno kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 600 g stročjega fižola
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 20 g na lističe narezanega parmezana
  • po 1 žličko sveže nasekljanega peteršilja in bazilike
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici balzamičnega lisa
  • sol in poper

Postopek

1V večjem loncu zavremo vodo. Stročji fižol operemo in mu odstranimo peclje in ga stresemo v vrelo vodo. Kuhamo nekje 5-7 minut,  nato vodo posolimo in kuhamo še približno 5 minut. Poskusimo, če so dovolj kuhani, ostati morajo čvrsti.

2Na dveh žlicah oljčnega olja popražimo strt česen, dodamo balzamični kis in začinimo s soljo in poprom. Zavremo in odstavimo, da se ohladi.

3Kuhan stročji fižol malo ohladimo. Češnjeve paradižnike razpolovimo. V skledo stresemo stročji fižol in dodamo. Sveže začimbe zmešamo s preostalim oljčnim oljem obe polivki polijemo po solati. Dobro premešamo in po vrhu razporedimo na lističe narezan parmezan.

Prejšnji članekBorovničev liker
Naslednji članekGoveji ragu
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -