Solata iz divjih in gojenih špargljev

Morda vas zanima

Ta solata je odlična predjed ali priloga k mesu oziroma kuhani šunki.

Sestavine

  • 500 g gojenih špargljev
  • šopek divjih špargljev
  • 4 jajca
  • 0,5 dl domačega oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Pripravimo si ozek in visok lonec s pokrovom. Špargljem, divjim in gojenim, odlomimo trši spodnji oleseneli del ter ga zavržemo.

2Šparglje narežemo na približno enako dolžino. Gojene šparglje povežemo v zelo rahel snop, pokonci ga postavimo v lonec in nalijemo toliko vode, da 1/3 špargljev gleda iz vode. Pokrite kuhamo 5 minut, nato prav tako pokonci v lonec dodamo še divje šparglje. Sicer ni nujno, solata je odlična tudi samo z gojenimi, ampak divji dodajo malo grenkobe, ki paše v to solato. Pokrite kuhamo še 5 minut.

3Šparglje odcedimo in zložimo na ovalen pladenj. Posolimo, popopramo in zalijemo z oljčnim oljem. Po vrhu položimo na polovice narezana trdo kuhana jajca.

Nasvet

4Vode, v kateri kuhamo šparglje, nikar ne zavrzite. Z njo lahko zalivamo rižote ali testenine, lahko jo pijemo za čiščenje telesa ali uporabimo kot tonik za čiščenje obraza.

Prejšnji članekGoveji zrezki s porom
Naslednji članekRižota s kozicami in jurčki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -