Svinjski kotleti v pečici

Znam svetuje

Na ta način pripravljeni svinjski kotleti zagotavljajo okusno skorjico in odlično pečeno notranjost. Samo sledite tem preprostim korakom in prepričali vas bomo.

Sestavine

  • 4 svinjski kotleti
  • Sol in poper
  • 2 vejici svežega nasekljanega rožmarina
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek

1Pečico predgrejemo na 190 °C. Svinjske kotlete izdatno začinimo s poprom in soljo.

2V majhni posodi zmešamo maslo, rožmarin in sesekljan česen.

3V ponvi, ki je primerna tudi na pečico, na srednje močnem ognju segrejemo oljčno olje, vanj damo začinjene kotlete in jih zlato rjavo zapečemo z obeh strani. Približno štiri minute na vsaki strani.

5Nato jih obilno namažemo s česnovim maslom in ponev postavimo v pečico za 12 minut.

6Postržemo s svežo sezonsko solato.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite