Šampinjoni z gorgonzolo

Morda vas zanima

- Oglas -

Šampinjoni v kremni omaki z gorgonzolo in svežimi zelišči, tako preprosta a tako okusna omaka, ki jo lahko prelijemo po testeninah ali postrežemo s krompirjem.

Sestavine

  • 600 g šampinjonov
  • 200 g gorgonzole
  • 4 stroki česna
  • 30 g masla
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 žlička sveže nasekljanega timijana
  • 1 žlička sveže nasekljanega peteršilja
  • 1 žlička sveže nasekljanega žajblja
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra

Postopek

1Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na lističe, česen olupimo in nasekljamo.  V veliki ponvi stopimo maslo in na njem pocvremo nasekljan česen, žajbelj in timijan, ko česen zadiši dodamo očiščene in narezane šampinjone.

2Dušimo pet minut, nato prilijemo vino, zmanjšamo temperaturo in dušimo še toliko časa, da povre večina tekočine, približno 10 minut.

3V ponev nadrobimo gorgonzolo in zalijemo s smetano. Začinimo s soljo in poprom in kuhamo še 5 minut, da se omaka lepo zgosti.

4Potresemo s svežim peteršiljem in takoj postrežemo.

Prejšnji članekJurčki z gorgonzolo
Naslednji članekBučke v paradižnikovi omaki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -