Odlična hladna in lahka večerja ali priloga k mesu iz žara. Bučke v roladi so prava popestritev jedilnika.
Sestavine
- 5 jajc
 - 3 bučke
 - 50 g parmezana
 - sol in poper
 - 200 g kuhanega pršuta
 - 200 g sira v rezinah
 - 100 g jogurta
 - sveža zelišča
 - 1 strok česna
 - oljčno olje
 - žlička limoninega soka
 
Postopek
1Bučke naribamo, malo posolimo, damo na cedilo in pustimo 10 minut. Jajca solimo in popramo ter z metlico stepemo. Bučke dobro ožamemo, jih dodamo k jajcem, dodamo še parmezan in vse skupaj dobro premešamo.
2Prelijemo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici, ki jo segrejemo na 200°C. Pečemo približno 15 minut, oziroma toliko časa, da postane masa ob dotiku čvrsta.
3Testo vzamemo iz pečice in s peki papirjem vred preložimo na pult. Testo obložimo s kuhanim pršutom in sirom ter zavijemo v rolado. Trdno zavijemo s peki papirjem, da se nam ne odvije in pustimo, da se ohladi.
4Jogurtovo omako pripravimo tako, da v jogurt vmešamo sveža nasekljana zelišča, sol, poper, nasekljan česen, žličko domačega oljčnega olja in limoninega soka ter premešamo. Ko je rolada hladna, jo narežemo na kose in postrežemo z jogurtovo omako.