Polnjeni šampinjoni

Morda vas zanima

Slastni zalogajčki, ki jih lahko ponudite k mesu z žara, ali kot predjed.

Sestavine

  • 10 velikih šampinjonov
  • 50 g parmezana
  • 70 g sira – edamec
  • šopek svežega peteršilja
  • šopek sveže bazilike
  • malo timijana in majarona
  • sol in poper
  • žlička masla
  • 0,5 dl sladke smetane

Postopek

1Šampinjonom odtrgamo bete in jih drobno nasekljamo. Sesekljamo vse začimbe, veliko okusneje bo, če imamo sveže začimbe.

2Na žlici masla podušimo sesekljane bete šampinjonov, po 3-4 minutah dodamo vse začimbe, popopramo in posolimo, ter dodamo polovico naribanega parmezana, polovico naribanega ementalca. Dušimo še 2 minuti in zalijemo s sladko smetano. Kuhamo še minutko ali dve, da se okusi prepojijo in maso malo ohladimo.

3Pečico predgrejemo na 200 °C. S pripravljeno maso napolnimo šampinjone. Po vrhu potresemo s preostalim sirom in pečemo približno 12 minut, da se sir lepo zapeče.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -