Polenta z gorgonzolo

Znam svetuje

Polenta je bila vฤasih jed najrevnejลกih slojev, danes pa vedno bolj cenjena priloga razliฤnim, predvsem mesnim jedem. Pripravljena z gorgonzolo je znaฤilna predvsem za italijansko Lombardijo.

Sestavine

  • 400 g polente
  • 150 g gorgonzole
  • 20 g masla
  • 50 ml mleka
  • Sol in poper

Postopek

1ฤŒe kuhate instant polento, bo postopek hiter, ฤe ne si morate paฤ vzeti malo veฤ ฤasa. Vsekakor pa najprej zavremo vodo, jo posolimo in vanjo poฤasi, ob stalnem meลกanju vsujemo polento. Polenta se kuha pribliลพno 30 minut (instant 2). V polento vmeลกamo ลกe maslo.

2Gorgonzolo nareลพemo na kocke, zalijemo z mlekom in jo pri nizki temperaturi poฤasi stopimo. Pazimo, da se ne prismodi. Stopljeno gorgonzolo malo popopramo.

3Ko je polenta kuhana, jo odstavimo z ognja in vanjo vmeลกamo stopljeno gorgonzolo. Meลกamo, dokler se gorgonzola in polenta ne pomeลกata v enotno zmes.

4Postreลพemo vroฤe, za ljubitelje te vrste sira, dodamo ลกe kos gorgonzole.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite