Pečeni šparglji s pršutom in sirom

Morda vas zanima

- Oglas -

Spomladanska poslastica, ki pa jo lahko, če smo bili spomladi pridni, pozimi najdemo tudi v zmrzovalniku.

Sestavine

  • 24 srednje debelih zelenih špargljev
  • 8 tankih rezin pršuta
  • 8 tankih rezin sira Jošt
  • parmezan
  • 40 g masla

Priprava

1Šparglje dobro operemo, nato pa položimo v vročo vodo. Ko ta zavre, šparglje počasi kuhamo še 10 minut. Odlijemo vodo in jih zalijemo s hladno, v kateri naj počivajo 5 minut. Vmes segrejemo pečico na 200°C, šparglje pa odcedimo.

2V kozici stopimo polovico masla. Rezine pršuta položimo na ravno površino. Na sredino vsake od njih položimo tri šparglje, nanje pa po eno tanko rezino sira. Šparglje sproti tesno zvijemo v zvitke in jih polagamo na pomaščen pekač. Šparglji naj vsaj na enem koncu nekoliko kukajo iz zvitkov.

3Zvitke v pekaču pokapamo s stopljenim maslom. Preden zvitke za 10 minut popečemo v pečici, jih še po okusu posujemo s parmezanom. Pa dober tek!

Prejšnji članekMalinova rolada
Naslednji članekRolada rdeči žamet z malinami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -