Kremna špinača

Morda vas zanima

Tako dobra, da še lonec poližemo.

Potrebujemo

  • 1 kg špinače
  • 6 dkg masla
  • 1 jedilno žlico moke
  • strok česna
  • 2 dcl mleka
  • zajemalka juhe
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava

1Špinači porežemo debele konce, stebla ji pustimo in jo dobro operemo. V kozici zavremo malo vode, jo solimo in v njej skuhamo špinačo. Vre naj le kakšnih 5 minut.

2Kuhano špinačo odcedimo. Vodo, v kateri se je špinača kuhala, prihranimo. Špinačo drobno sesekljamo ali pa jo pretlačimo s pasirko, ki jo uporabljamo za pire krompir ali paradižnik.

3V kozici segrejemo maslo, dodamo žličko moke, ko se zmes speni pa še strok strtega česna in pretlačeno špinačo. Gladko zmešamo, zalijemo z mlekom in juho ter zmešamo z metlico. Prilijemo vodo, v kateri smo špinačo kuhali, po potrebi dosolimo, popramo in dodamo muškatni orešček.

4Ko špinača dobro prevre, jo odstavimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -