Z jogurtovo omako lahko enostavno popestrimo veliko jedi, cvrto zelenjavo, piščančje meso ali pa pečen krompir.
Sestavine
- 1 lonček navadnega polnomastnega jogurta
- 2 stroka česna
- 1/4 žličke soli
- ščepec popra
- 1 žlička limoninega soka
- 1 žlička nasekljane bazilike
- 1 žlička nasekljanega koprca
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
1Jogurtu odlijemo tekočino, to najlažje storimo tako, da na cedilo damo gazo, nanjo zvrnemo lonček jogurta in pustimo nekaj minut, da tekočina odteče.
2Medtem česen olupimo in drobno nasekljamo, prav tako nasekljamo vsa zelišča. Ki jih bomo uporabili.
3V skodelici zmešamo jogurt z vsemi sestavinami, pokrijemo in postavimo za kakšno uro v hladilnik, da se ohladi.
Nasvet
4Pri pripravi jogurtove omake lahko uporabimo različna zelišča, recimo svež peteršilj ali timijan, prav tako ji lahko dodamo žličko pikantne paprike in gorčice.