Hren

Morda vas zanima

Kako pripravimo hren? Na veliko različnih načinov.

Hren s sladko smetano

Sestavine

  • 2 dcl sladke smetane
  • 4 žlice naribanega hrena
  • par kapljic limoninega soka
  • malo soli

Priprava

Hrenu odstranimo povrhnjico in ga na drobno naribamo. Takoj mu dodamo limonin sok, da ne počrni. Posolimo. Stepemo sladko smetano in jo primešamo hrenovemu pripravku.

Hren s kislo smetano

Sestavine

  • 2 dcl kisle smetane
  • 50 g naribanega hrena
  • sol, po želji lahko dodate malo začimbne mešanice curry (kari)

Priprava

Sestavine zmešamo in zmes pustimo v hladilniku približno eno uro, da se ohladi.

Hren z jajci

Sestavine

  • 3 trdo kuhana jajca
  • srednjo korenino hrena
  • sol
  • kis ali belo vino po okusu
  • poper

Priprava

Hren in jajca naribamo, primešamo izbrane dodatke in sol ter dobro premešamo. Dodamo lahko tudi gorčico in sladkor.

Hren z jabolki

Sestavine

  • 100 g naribanega hrena
  • 150 g naribanih jabolk (blaga mešanica)
  • sladkor
  • sol
  • sončnično olje
  • limonin sok

Priprava

Naribanemu hrenu takoj dodamo par kapljic limoninega soka. Primešamo še naribana jabolka in ostale izbrane sestavine.

Topla hrenova omaka

Sestavine

  • kos starega kruha
  • 1 dcl goveje juhe
  • 1-2 žlici naribanega hrena

Priprava

V manjšo posodo nadrobimo kruh, zalijemo z juho in kuhamo toliko, da se kruh razpusti. Dodamo hren in dobro premešamo. Malo naj povre, a ne preveč, da hren ne izgubi vse ostrine. Po potrebi dodamo še nekaj juhe, da dobimo lepo omako.

Prejšnji članekSacher torta
Naslednji članekMiklavževi parklji
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -