Domače mandljevo maslo

Morda vas zanima

- Oglas -

Za tiste, ki radi poskusijo drugačne okuse.

Sestavine

  • 500 g blanširanih mandljev
  • 1/2 žličke soli

Priprava

1Mandlje lahko kupimo že olupljene ali pa jih damo v kipečo vodo in za nekaj minut blanširamo. Ohladimo jih pod hladno vodo in olupimo. V eni plasti jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem ter popečemo okoli 12 minut pri 130°C.

2Ohlajene meljemo v multipraktiku tako dolgo, da se spremenijo v gladko maso. Na koncu dodamo sol in še malo premešamo.

3V steklenem kozarcu bo maslo zdržalo vsaj tri mesece.

Prejšnji članekPetek, 3. 9. 2021, Samo mirno do popoldneva
Naslednji članekDžuveč
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -