Čebulna omaka

Morda vas zanima

Ni ga čez klasično omako iz čebule.

Sestavine

  • 30 g masti
  • 10 g sladkorja
  • 3 čebule
  • 30 g moke
  • sol
  • 2 žlici kisa
  • 1/2 dcl kisle smetane
  • jušna osnova

Priprava

1Na vroči masti popražimo sladkor, da zarumeni, dodamo na drobno sesekljano čebulo in jo pražimo do mehkega in dokler svetlo ne porjavi. Potresemo z moko in mešamo, da se popraži in zarumeni.

2V zmes prilijemo malo hladne vode, zatem pa zalijemo s toplo jušno osnovo, posolimo in dodamo kis. Pri zmerni temperaturi vremo nekaj minut.

3Preden serviramo, ji vmešamo kislo smetano.

Prejšnji članekZmrzovanje
Naslednji članekPiščanec
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -