Solata z brstičnim ohrovtom, jabolki in kandiranimi orehi

Morda vas zanima

Sladka in slana, zdrava in okusna, ta topla solata je kot nalašč za zimske dni.

Sestavine

  • 1 kilogram brstičnega ohrovta
  • 2 kisli jabolki
  • 3 žlice masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 čajne žličke nasekljanega svežega rožmarina
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 150 g orehov
  • sol
  • poper

Postopek

1Brstični ohrovt narežemo na polovice, večje pa na četrtine. Jabolka narežemo na tanke rezine.

2V večji ponvi segrejemo dve žlici masla in 2 žlici oljčnega olja. Vanjo damo narezane brstičke in na zmernem ognju dušimo 5-6 minut. Občasno premešamo. Dodamo še narezana jabolka, sol, poper in rožmarin in med mešanjem kuhamo še nekje 5 minut, da se sestavine zmehčajo.

3Medtem pripravimo še orehe. Orehe grobo nasekljamo. V ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Dodamo še orehe in mešamo približno minuto. Odstranimo z ognja.

4Brstični ohrovt in jabolka umaknemo z ognja in pustimo minuto, da se malo ohladijo.

5Na servirni krožnik položimo brstični ohrovt in solato in okrasimo s kandiranimi orehi. Postrežemo toplo ali hladno.

Nasvet

6Solati lahko dodamo feta sir ali, še bolje, popečeno panceto in dobili bomo popoln obrok.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -