Liker iz bazilike

Morda vas zanima

Bazilika je glavna sestavina tradicionalnega genoveškega pesta in ne sme manjkati v klasični paradižnikovi omaki, saj jo obogati z aromatičnim pridihom. Morda ne veste, da lahko iz nje naredite čudovit liker, ki je kot nalašč za izboljšanje prebave. Izberite mesnate, sijoče, neobdelane liste in jih pustite, da se vpijejo v sladki sirup, ravno toliko, da sprostijo prijeten smaragdno zeleni odtenek in močan vonj. Ko ga preizkusite, bo liker iz bazilike postal pijača, ki jo boste vedno hranili v shrambi.

Sestavine

  • 50 g bazilike
  • 250 ml alkohola 90°
  • 150 g vode
  • 200 g sladkorja
  • lupina neškropljene pomaranče

Postopek

1Če želimo pripraviti liker iz bazilike, liste bazilike najprej nežno operemo in posušimo ter damo v posodo s pokrovom. Pokrijemo jih z alkoholom, posodo zapremo in pustimo, da se macerira vsaj 20 dni v temnem, hladnem prostoru, kjer ni dostopa sončni svetlobi.

2Sledi izdelava sirupa. Zavremo vodo in sladkor ter mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi. Sirup ohladimo.

3Ohlajeni sirup prilijemo k baziliki in posodo pustimo še 20 dni v temnem in hladnem prostoru.

4Po treh tednih liker precedimo, prelijemo v steklenico in shranimo v hladilniku.

Nasveti

5Če želimo bolj aromatičen liker, skupaj z listi bazilike namakamo tudi lupinico neškropljene pomaranče.

Prejšnji članekKlapavice na buzaro
Naslednji članekKakijeva marmelada
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -