Kavna granita

Morda vas zanima

- Oglas -

Italija je znana tudi po svojih odličnih sladoledih in neverjetnih granitah.  Natančneje Sicilija je domovina granite. Če boste kdaj dopustovali tam, si za zajtrk privoščite kavno granito s stepeno sladko smetano in briošem.

Sestavine

  • 160 ml močne črne kave
  • 20 g sladkorja
  • 85 ml vode
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 100 smetane za stepanje
  • 1 žlica kakava v prahu

Postopek

1V posodi za kuhanje ekspres kave (kafetiera) skuhamo kavo. Prelijemo jo v večjo posodo, da se ohladi.

2V lonec nalijemo vodo, dodamo sladkor in kuhamo, da se sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo z ognja in ohladimo.

3Ohlajeno kavo in vaniljo zlijemo v ohlajen sirup, oboje damo v neprodušno zaprto posodo in postavimo za 5 ur v zamrzovalnik. Vsake pol ure temeljito premešamo in z žlico drobimo led, ki se naredi na vrhu in ob straneh posode.

4Po šestih urah granito vzamemo iz zamrzovalnika in jo pustimo 15 minut počivati. Nato temeljito premešamo z žlico, da dobimo kavne kristalčke.

5Naložimo jih v visok kozarec, dodamo stepeno sladko smetano, ki ji lahko dodamo še žličko sladkorja in posujemo s kakavom v prahu.

Prejšnji članekPalačinke brez glutena
Naslednji članekDomača limonina granita
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -