Najboljลกe je pogosto najbolj enostavno: ko brancina zakopljemo v sol in speฤemo, dobimo soฤno, ravno prav zaฤinjeno ribo, ki jo lahko postreลพemo ลกe tako zahtevnim gostom โ beri otrokom.
Sestavine
- 1,5 kg teลพek brancin โ pribliลพno
- 1 bio limona narezana na kolobarje
- ลกopek peterลกilja
- 3 kg grobe morske soli
Postopek
1Peฤico predgrejemo na 200ยฐC. Oฤiลกฤenega brancina dobro operemo, odznotraj in odzunaj. Posuลกimo s papirnato brisaฤo.
2V trebuลกno votlino razporedimo limonine kolobarje in peterลกilj.
3Na dovolj velik pladenj nasujemo centimeter soli . Nanjo poloลพimo ribo in jo pokrijemo s preostalo soljo. Rep in gklava lahko izpod soli.
4Pladenj postavimo v ogreto peฤico in peฤemo 30 minut. Vzamemo iz peฤice in pustimo poฤivati ลกe 10 minut. V ฤasu poฤitka se riba ลกe naprej kuha.
5Sol umaknemo z ribe, koลพo odstranimo. Brancina lahko postreลพemo celega ali ga oฤistimo od kosti in postreลพemo samo fileje.