Brancin v soli

Znam svetuje

Najboljลกe je pogosto najbolj enostavno: ko brancina zakopljemo v sol in speฤemo, dobimo soฤno, ravno prav zaฤinjeno ribo, ki jo lahko postreลพemo ลกe tako zahtevnim gostom โ€“ beri otrokom.

Sestavine

  • 1,5 kg teลพek brancin โ€“ pribliลพno
  • 1 bio limona narezana na kolobarje
  • ลกopek peterลกilja
  • 3 kg grobe morske soli

Postopek

1Peฤico predgrejemo na 200ยฐC. Oฤiลกฤenega brancina dobro operemo, odznotraj in odzunaj. Posuลกimo s papirnato brisaฤo.

2V trebuลกno votlino razporedimo limonine kolobarje in peterลกilj.

3Na dovolj velik pladenj nasujemo centimeter soli . Nanjo poloลพimo ribo in jo pokrijemo s preostalo soljo. Rep in gklava lahko izpod soli.

4Pladenj postavimo v ogreto peฤico in peฤemo 30 minut. Vzamemo iz peฤice in pustimo poฤivati ลกe 10 minut. V ฤasu poฤitka se riba ลกe naprej kuha.

5Sol umaknemo z ribe, koลพo odstranimo. Brancina lahko postreลพemo celega ali ga oฤistimo od kosti in postreลพemo samo fileje. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite