Telečji zrezki v gobovi omaki

Morda vas zanima

Za vse ljubitelje domačnosti.

Sestavine

  • 4 telečji zrezki
  • 600 g jurčkov
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 2 dl mesne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici masla
  • sol in poper

Priprava

1Jurčke očistimo, operemo in narezemo na primerno velike kose. Česen in čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zrezke rahlo opečemo, jih začinimo s soljo in poprom ter shranimo na toplem.

2V primerno veliki ponvi segrejemo olje, na njem zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen in vse skupaj popečemo. Zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo mesno osnovo. Zavremo in dodamo moko in maslo in dobro premešamo z metlico. Dolijemo še sladko smetano.

3Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom. V omako položimo zrezke in jih dušimo približno minuto. Postrežemo s krompirjem v kosu in kuhano zelenjavo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -