Svinjski medaljoni s panceto na žaru

Morda vas zanima

- Oglas -

Želite pripraviti okusno kosilo v zelo kratkem času? Potrebujete samo svinjsko ribico, malo pancete in malo volje, pa bo.

Sestavine

  • 1 svinjska ribica
  • 100 g kraške pancete
  • 4 stroki česna
  • 1 pekoč feferon
  • 2 dcl dobrega domačega oljčnega olja
  • sol, poper

Postopek

1Iz oljčnega olja, nasekljanega česna in feferona pripravimo marinado. Ribico narežemo na približno 2 centimetra debele kolute in jih položimo za eno uro v marinado.  

2Panceto narežemo na 2 cm debele trakce, vsak košček medaljona posebej okoli oboda ovijemo s trakcem pancete. Da tako tudi ostane, ga prebodemo z zobotrebcem. V ponev damo malo marinade in jo segrejemo. Meso še posolimo in po želji popopramo.

3Medaljone na vročem olju na hitro pocvremo, 4 minute na vsaki strani bo dovolj, odvisno od tega, kako imamo radi pečeno meso.

4Postrežemo takoj, najbolje z veliko skledo solate.

Prejšnji članekŠpanske mesne kroglice
Naslednji članekSvinjski medaljoni z omako
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -