Svinjska ribica v listnatem testu

Morda vas zanima

Svinjina s svinjino. S tem res ne morete zgrešiti in niti sir in špinača svinjine ne motita preveč. ?

Sestavine

  • 1 cela svinjska ribica
  • 100 g listov mlade špinače
  • 100 g na tanko narezanega pršuta
  • 150 g na lističe narezanega sira
  • 1 kocka listnatega testa
  • sol
  • poper
  • ščepec čilija
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Ribico natremo z začimbami in oljčnim oljem. Lahko jo pustimo nekaj časa, da se navzame okusov, nato pa jo na vroči ponvi z vseh strani na hitro popečemo. Shranimo jo na toplem.

2Liste špinače blanširamo v slanem kropu, odcedimo in ohladimo. Na delovno površino raztegnemo folijo, da si bomo z njo pomagali pri zavijanju. Na folijo najprej v dolžini ribice položimo liste špinače, nanje damo rezine pršuta, čezenj pa še rezine sira. Na pripravljeno podlago damo popečeno ribico in s pomočjo folije čvrsto zavijemo v svaljek.

3Listnato testo razvaljamo (spet v dolžini ribice), odstranimo folijo in na testo previdno položimo ribico. Zavijemo jo v testo, odvečno testo porežemo, robove zlepimo – pomagamo si s hladno vodo. Premažemo z maslom, po vrhu večkrat zarežemo in postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečemo 40 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -