Svinjska pečenka v pivu

Morda vas zanima

Zelo preprost recept za pripravo odlične pečenke s pivom in čebulo.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega hrbta
  • 800 g čebule
  • 2 lovorova lista
  • 3 vejice timijana
  • 300 ml svetlega piva
  • ekstra deviško oljčno olje
  • 30 g masla
  • sol
  • črni poper

Postopek

1Najprej s kuhinjsko vrvico povežemo kos mesa, naredimo več vozlov, nekje na dva centimetra narazen. Meso dobro natremo s soljo in poprom.

2V večji ponvi segrejemo maslo in oljčno olje ter na njem z vseh strani pocvremo meso. Toliko, da enakomerno porjavi.

3Meso vzamemo iz ponve, ponvo pa z njenimi sokovi vred shranimo na toplem. Čebulo drobno nasekljamo in jo damo v ponev, v kateri smo pocvrli pečenko. Dodamo vejico timijana in 2 lovorova lista ter dušimo približno pet minut.

4Pripravimo si pekač s pokrovom in pečico predgrejemo na 150°C.

5V pekač s pokrovom najprej naložimo podušeno čebulo z zelišči, nanjo položimo pripravljeno pečenko, zalijemo s pivom in pokrijemo. V pečici naj bo dve uri in pol. Nato pečenko vzamemo iz pekača in narežemo na rezine.

Nasvet

6Postrežemo z omako, v kateri se je pekla pečenka, in pire krompirjem. Še skleda sezonske solate in okusno kosilo je pripravljeno. Pa dober tek.

Prejšnji članekKakijeva marmelada
Naslednji članekDomač čokoladno lešnikov namaz
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -