Štefani pečenka

Morda vas zanima

- Oglas -

Gospa med pečenkami ostaja Štefani pečenka, ki jo prepoznamo po tem, da so v njeni sredini kuhana jajce.

Sestavine

  • 60 dag mletega mesa, pol govedine, pol svinjine
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žemlja (kruh)
  • 1 čajna žlica peteršilja
  • ščepec majarona
  • 1 žlica olja
  • 3 kisle kumare
  • 6 jajc
  • poper
  • gorčica
  • sol
  • 1 žlica kisle smetane

Priprava

1Olupimo in sesekljamo čebulo, česen, peteršilj. V zmleto meso zamešamo 2 jajci, sol, poper, gorčico. Na žlici olja na hitro prepražimo čebulo, česen, peteršilj, majaron ter takoj zamešamo med meso. Pridamo v mleku namočeno in ožeto žemljo ter z roko premešamo. Počiva naj 15 minut.

2Medtem na trdo skuhamo 4 jajca, jih ohladimo v mrzli vodi in olupimo. Pečico segrejemo na 180°C. Podolgovat model namažemo z mastjo ali margarino, vanj razgrnemo polovico mesa. Po sredini mesa položimo jajca in po dolgem narezane kumare. Pokrijemo s preostalim mesom.

3Pečemo 45 minut. Pečenko namažemo s kislo smetano ali z maslom in pustimo še 5 minut v pečici. Ponudimo s pire krompirjem in z grahom.

Prejšnji članekLosos v ponvi
Naslednji članekČrni biskvit
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -