Sočna telečja pečenka

Morda vas zanima

Po tem receptu, bo pečenka res sočna.

Sestavine

  • 2 kg telečjega vratu
  • 1/2 kg jušne zelenjave (koromač, por, korenček …)
  • 1 kg krompirja
  • 2 čebuli
  • 3 dl suhega belega vina
  • 2 dl goveje juhe
  • 30 g grobo mlete soli
  • 1 dl dobrega oljčnega olja

Sestavine

1Telečji vrat položimo na delovno površino in ga obrišemo s papirnato brisačo. Po vrhu z ostrim nožem porežemo vrhnje žilnato tkivo, da se bo tako lepše zapeklo. Z vseh strani ga natremo z grobo soljo, premažemo z oljem in pustimo stati vsaj dve uri.

2Krompir olupimo in narežemo na polovice, čebulo olupimo, narežemo jo na četrtinke, prav tako koromač, korenčke ostrgamo in tudi narežemo na polovice. Por očistimo zelenih delov in narežemo na nekaj centimetrov dolge paličice.

3V ponvi segrejemo preostalo olje in vrat popečemo z vseh strani, da meso ohrani sočnost. V pekač damo teletino skupaj z maščobo, na kateri smo jo popekli. Zelenjavo damo v pekač k mesu, in dolijemo suho belo vino in govejo juho. Tekočine ne polivamo po mesu, pač pa jo damo v pekač.

4Pečico predgrejemo na 180 °C, meso damo v segreto pečico in pečemo približno uro in pol – dve uri. Vmes sokove od pečenke polivamo po mesu.

5Ko je pečenka gotova, jo zavijemo v alu folijo in pustimo pol ure počivati. Nato jo narežemo na dva centimetra debele zrezke. Postrežemo z zelenjavo in s krompirjem, ki se je pekla zraven, polijemo s sokom od pečenja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -