Verjeli ali ne, tale recept za piščanca obožujejo prav vsi. Sočne piščančje prsi, nadevane z mocarelo in šparglji, zapečene na limoninem maslu … njami.
Sestavine
Piščanec
- 2 kosa piščančjih prsi
- žlička česna v prahu
- žlička posušene bazilike
- žlička posušenega timijana
- žlička posušenega origana
- žlička mlete paprike, če imate radi pekoče, polovica čilija
- sol
- poper
- žlica oljčnega olja
Nadev
- 16 špargljev, brez olesenelih delov, če imamo divje pa podvojimo količino
- čajna žlička mletega česna
- kajenski poper po okusu
- 200 g mocarele narezane na 8 rezin
- malo oljčnega olja
Omaka
- 3 žlice limoninega soka
- 100 g masla
- čajna žlička mletega česna
Postopek
1V skledi zmešamo vsa zelišča za piščanca z eno žlico oljčnega olja. Piščančje prsi najprej razpolovimo, da dobimo 4 kose. Te pa previdno zarežemo ob strani, nekje do ¾, da naredimo žep. Prsi obrišemo s papirnato brisačo. Zunaj in znotraj jih natremo z mešanico zelišč.
2V skledo, v kateri so bile začimbe, damo šparglje, malo olja, mleti česen in kajenski poper po okusu. Premešamo. V žep prsi položimo 4 oziroma 8 špargljev in nanje po dve rezini mocarele. Piščančje prsi pri robu zapremo z dvema zobotrebcema, da bo vsebina ostala v žepu.
3Vzamemo ponev s pokrovom, ki jo lahko damo tudi v pečico. To predgrejemo na 200 stopinj Celzija. Če take ponve nimate, popecite piščanca v ponvi, nato ga prestavite v pekač s pokrovom.
4V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in prsi na obeh straneh popečemo do zlate barve. Štiri minute na vsaki strani bo dovolj.
5V ponev dodamo maslo, limonin sok in še malo česna v prahu, pokrijemo in v segreti pečici pečemo 15 minut. Odkrijemo in pečemo še pet minut. Postrežemo s sokom, ki se je nabral od pečenja.