Pražena telečja jetra s čebulo

Morda vas zanima

- Oglas -

Pražena telečja jetrca so hitro pripravljeno kosilo, ki ga lahko postrežemo samo s kosom svežega kruha in skledo sezonske solate.

Sestavine

  • 500 g telečjih jeter
  • 200 g čebule
  • 0,4 dl oljčnega olja
  • 0,5 l vroče goveje jušne osnove
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sveže mletega popra
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja

Postopek

1Jetrca operemo in očistimo vse žile in membrane. Narežemo jih na tanke rezine, te pa na manjše kvadrate.

2Čebulo narežemo na res tanke kolute. Ponev segrejemo, dodamo oljčno olje in narezano čebulo. Stalno mešamo in jo zlato-rumeno popražimo, vmes jo malo poškropimo z jušno osnovo.

3Dodamo še narezana jetrca in jih ob stalnem mešanju na hitro popražimo. Ko jetrca porjavijo, kar raja največ 5 minut, jih posolimo, popopramo, zalijemo z vročo jušno osnovo in premešamo. Čas praženja jetrc je odvisen od debeline narezanih koščkov – če smo jih narezali zelo na tanko, bosta 2 minuti dovolj.  Pustimo, da juha zavre in odstavimo.

4Postrežemo takoj.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -