Piščanec v omaki z zelenjavo

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro, okusno in zdravo kosilo.

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 1 večja čebula
  • 1 por
  • 1 paprika
  • 3 korenčki
  • 3 stroki česna
  • 1 manjša pločevinka koruze
  • 2 olupljena paradižnika
  • 1 dl belega vina
  • 4 dl jušne osnove
  • sol, poper, mleta paprika po okusu
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na zrezke, dobro jih operemo in posušimo s papirnatimi brisačkami. Na obeh straneh jih malo posolimo in popopramo.

2V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popečemo zrezke na obeh straneh. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

3Na istem olju pocvremo drobno nasekljano čebulo. Ko se razpusti, dodamo še nasekljan česen, čez minuto pa še narezan por.

4Korenček ostrgamo in ga narežemo na kolobarje, paradižnik olupimo tako, da ga za minuto potopimo v vročo vodo, olupljenega narežemo. Oboje dodamo k čebuli in pražimo nekaj minut.

5V ponev vrnemo zrezke, zalijemo z belim vinom in dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine. Zalijemo še z vročo jušno osnovo, dobro premešamo, z leseno kuhalnico podrgnemo po dnu ponve, dodamo še koruzo in dušimo 20 minut. Vmes večkrat premešamo.

6Postrežemo s pire krompirjem.

Prejšnji članekBlitva s krompirjem
Naslednji članekPiščančje prsi v kremni omaki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -