Ombolo v testu s pikantno omako

Morda vas zanima

Za tiste, ki imate radi pekoče.

Sestavine

Testo

  • 500 g mehke bele moke
  • 12 g kvasa
  • žlička soli
  • žlička sladkorja
  • 200 ml mlačne vode
  • 150 ml mlačnega mleka
  • 50 ml oljčnega olja

Nadev

  • 8 zrezkov svinjskega kareja
  • 8 rezin pršuta
  • 100 g naribanega edamca
  • 100 g naribanega parmezana
  • 4 mesnati paradižniki
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ščepec soli

Omaka

  • 2 feferona
  • 2 sesekljani šalotki
  • 2 stroka česna
  • 2 dl paradižnikove omake
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • pekoča paprika po okusu
  • ščepec soli
  • žlica oljčnega olja

Priprava

1Pripravimo kvasec, mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primešamo žličko sladkorja ter žličko moke. Pustimo vzhajati 15 minut.

2Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, olje in mlačno vodo. Testo dobro pregnetemo, toliko časa, da se ne lepi več. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati.

3Ko naraste na dvojno velikost (približno pol ure), ga pregnetemo in naredimo štiri  štručke. Spet jih pokrijemo in pustimo še enkrat vzhajati.

4Ombolo narežemo na trakce, malo posolimo in na hitro opečemo na oljčnem olju.

5Vzhajane štručke razvaljamo in v vsako položimo najprej dve rezini pršuta, nato pečene trakce ombola. Čez meso potresemo 5 dag naribanega (edamca in parmezana) in na tanke rezine narezan paradižnik. Štručke pred peko še premažemo z oljčnim oljem.

6Pečemo na 180 °C 45 minut.

7Pripravimo še omako. Na oljčnem olju najprej popražimo šalotko, ki jo malo posolimo. Dodamo česen, samo toliko, da zadiši, ter očiščene in narezane feferone. Če ne maramo preveč pekoče hrane, feferonom odstranimo semena in belo kožico. Prelijemo s paradižnikovo omako, dodamo še mezgo in poskusimo. Lahko še malo posolimo in dodamo pekočo papriko. Kuhamo do vretja, s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko omako in damo v steklen kozarček.

8Postrežemo k pečenemu ombolu v testu, kar nam ostane omake, jo shranimo v hladilniku do enega tedna.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -