Ombolo v testu s koruzo in gobicami

Morda vas zanima

- Oglas -

Najboljši del svinjskega mesa, pripravljen v testu, je specialiteta, ki prepriča vsakega mesoljubca.

Sestavine

  • 8 zrezki svinjskega kareja brez kosti
  • 200 g naribanega edamca
  • 150 g vložene koruze
  • 200 g šampinjonov
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g mehke bele moke
  • 12 g kvasa
  • žlička soli
  • žlička sladkorja
  • 200 ml mlačne vode
  • 150 ml mlačnega mleka
  • 50 ml oljčnega olja

Priprava

1Pripravimo kvas, mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primešamo žličko sladkorja in žličko moke. Pustimo vzhajati 15 minut.

2Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, olje in mlačno vodo. Testo dobro pregnetemo in to počnemo toliko časa, da se ne lepi več. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati.

3Ko naraste na dvojno velikost (čez približno pol ure), ga pregnetemo in naredimo štiri štručke. Spet jih pokrijemo in pustimo še enkrat vzhajati. Med tem na vročem olju popečemo zrezke, pečene posolimo in pokrijemo z aluminjasto folijo, da se ne ohladijo. Pečemo jih na vsaki strani nekaj minut, odvisno od tega, koliko pečene želimo.

4Šampinjone očistimo in popražimo na malo oljčnega olja. Zalijemo s smetano za kuhanje, solimo in popramo. Na hitro prevremo, odstavimo in ohladimo.

5Vzhajane štručke razvaljamo in v vsako damo četrtino naribanega sira, obložimo z ombolom, dodamo šampinjone in koruzo. Oblikujemo v štručko in tesno zapremo. Pred peko jih še premažemo z oljčnim oljem.

6Pečemo na 180 °C približno 45 minut.

Nasveti

7Zraven ponudimo pikantno ali gobovo omako.

Prejšnji članekRižota z bučkami
Naslednji članekVloženi feferoni
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -