Vlečeno testo

Morda vas zanima

- Oglas -

Recept za vlečeno testo je zelo enostaven, saj potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin, pri izdelavi pa zgolj nekaj spretnosti. Iz vlečenega testa delamo zavitke, burek, štruklje …

Sestavine

  • 250 g moke
  • 2 žlici olja
  • 1,5 dl mlačne vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička svetlega kisa

Postopek

1V večjo skledo presejemo moko. Na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo olje in kis, sol pa raztopimo v mlačni vodi.

2Vodo dolivamo postopoma. Testo začnemo mesiti s prsti, da se sestavine začnejo povezovati med seboj.

3Ko dolijemo vso vodo, začnemo gnesti. Gnetemo vsaj 10 minut, da postane testo gladko, voljno, prožno in se ne prijema rok. Vmes nekajkrat s testom udarimo ob delovno površino.

4Iz testa oblikujemo hlebček. Skledo premažemo z oljem in vanjo prestavimo hlebček, ki ga prav tako premažemo z oljem. Naj počiva vsaj eno uro.

5Veliko mizo pokrijemo s prtom, ki ga dobro pomokamo. Spočito testo damo na pomokan prt, ga rahlo pomokamo in tanko razvaljamo.

6Nato ga začnemo s pomočjo hrbtne strani rok vleči. Začnemo na sredini in počasi vlečemo proti sebi. Dobiti moramo tanko, prozorno testo, da se vidi skozi njega.

7Na koncu razvlečemo še robove, debelejše pa odrežemo. Če se nam med vlečenjem testo krči, ga na tanko premažemo z oljem in pustimo počivati še nekaj minut.

Nasvet

8Za izdelavo štrukljev vlečenemu testu dodamo tudi jajce. Če je testo premehko, dodamo še žlico moke. Iz testa naredimo dva hlebčka in vsakega posebej raztegnemo. Preden testo uporabimo, pustimo, da se malo posuši. Pri zavijanju si pomagamo s prtom, na katerem smo razvlekli testo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -