Pirine štručke z grškim jogurtom

Morda vas zanima

Če še na tople štručke date žlico meda, boste imeli božanski okus še nekaj časa v ustih.

Sestavine

  • 140 g polnozrnate pirine moke
  • 240 g grškega jogurta
  • 1/2 čajne žličke soli 
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • sezam

Priprava

1Vse sestavine (razen sezama) zmešamo. Dobimo zmes, ki je močnata, ni kompaktna, a s tem ni nič narobe. Vseeno pa mora snov stati skupaj. Če je premokra, dodajte čisto malo moke.

2Nato naredimo majhne štručke. Nam je bila merilo kar jušna žlica: ena štručka, ena velika žlica zmesi.

3Z mokrimi rokami oblikujemo štručke in jih polagamo na peki papir (obvezno!) na srednje velikem pekaču. Polagamo jih z nekaj razdalje, ker bodo narasle.

4Posujemo jih s sezamom in pečemo v predogreti pečici 40 minut na 180 °C.

Prejšnji članekTulumbe
Naslednji članekVložene hruške
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -