Langaš

Morda vas zanima

- Oglas -

Langaš ali lángos je popularna ulična hrana na Madžarskem, priljubljena je tudi pri nas, predvsem v Prekmurju. Pripravljajo ga na več načinov: s krompirjem, z jogurtom ali kislo smetano.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 1 dl mlačnega mleka
  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 1 kocka kvasa
  • olje za cvrtje

Česnova polivka

  • 4 stroki česna
  • 1 dl vode
  • 1 žlička soli

Postopek

1V večjo skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, vanjo nalijemo mlačno mleko, primešamo sladkor in nadrobimo kvas. Pustimo 10 minut, da se kvas aktivira.

2Na obod potresemo sol, dodamo jogurt in jajce in zamesimo gladko testo. Pokrijemo ga s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati pol ure.

3Nato odtrgamo za pest testa in iz njega oblikujemo majhno pico z nekoliko debelejšimi robovi. Nekaj časa naj počiva. Na sredini testo prebodemo z vilicami, da se ne naredijo mehurji.

4V široki ponvi segrejemo olje za cvrtje – olja mora biti dovolj, da langaši plavajo v njem. Na obeh straneh jih ocvremo do zlato-rjave barve.

5Medtem česen olupimo in zelo drobno nasekljamo, dodamo sol in vodo in s to polivko pokapljamo vroče langaše.

6Postrežemo takoj. Lahko jih namažemo še s kislo smetano, potresemo z naribanim sirom ali s pocvrto slanino.

Prejšnji članekSvinjski trebuh v pečici
Naslednji članekPohane šnite
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -