Vegi ješprenjeva enolončnica

Morda vas zanima

Odlična enolončnica iz ješprena.

Sestavine

  • 1 velika rumena čebula
  • majaron
  • 3 manjši pori
  • 4 majhni korenčki
  • dve čajni skodelici ješprenja
  • sol
  • kumina
  • 2 konzervi fižola
  • oljčno olje

Postopek

1Najprej v slani vodi skuhamo ješprenj. Ko je do polovice kuhan, ga odcedimo in operemo.

2V hladen lonec vlijemo za dve jušni žlici olja in na hladno olje stresemo sesekljano čebulo ter jo posolimo. Vir toplote na nizko temperaturo, ko pa se čebula začne dušiti, dodamo za jušno žlico majarona. Pomešamo in dušimo na nizki temperaturi brez dodajanja vode.

3Tik preden se čebula začne lepiti na dno posode, dodamo sesekljan in opran por ter korenček, ki smo ga olupili in oprali ter poljubno narezali (če je med povabljenci na obed kdo, ki ne mara korenčka, ga lahko pustimo celega). Dušimo, dokler skoraj ne zmanjka vode.

4Ko se začneta čebula in por rahlo lepiti na posodo, dodamo ščepec kumine, ješprenj in vodo po potrebi. Pustimo da zakuha na zmerni temperaturi.

5Medtem operemo fižol in ga z nekoliko vode iz ješprenjevega lonca zmiksamo s paličnim mešalnikom. Zmes dodamo v ješprenjevo enolončnico in kuhamo še pol ure na zmernem ognju pokrito s pokrovom.

6Ko je kuhano, izključimo vir toplote, pokrov odstranimo in pustimo, da se ohladi.

Prejšnji članekKrompirjevi cvrtki
Naslednji članekRiževi polpeti
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -