Lečina juha z zelenjavo

Morda vas zanima

Velikokrat spregledana, a zelo zdrava in okusna stročnica.

Sestavine

  • 400 g leče (iz pločevinke)
  • en korenček
  • košček zelene
  • petršiljev koren
  • 60 g mesnate slanine
  • 2 žlici olja
  • 30 g gladke moke
  • 1 čebula
  • 1,25 l hladne goveje osnove
  • lovorov list
  • timijan, majaron, sol, poper

Priprava

1Korenček, zeleno in petršiljev koren operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Slanino, s katere smo odstranili kožo, prav tako narežemo na drobne kocke. Lečo stresemo na cedilo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Petršilj in čebulo drobno nasekljamo.

2V dovolj velikem loncu segrejemo olje, prepražimo slanino, čebulo in korenovke. Dodamo moko in jo svetlo rjavo zarumenimo. Postopoma dolivamo jušno osnovo, na blagem ognju zavremo. Dodamo lovorov list, timijan, majaron, sol in poper ter kuhljamo 20 minut. V juho stresemo lečo in vse skupaj kuhamo še nekaj minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -