Kremna juha iz pečene cvetače

Morda vas zanima

- Oglas -

Nekoliko drugačna cvetačna kremna juha, kot smo jo navajeni pripraviti, pa še zelo dobra je.

Sestavine

  • 700 g cvetače
  • 1 velika čebula
  • 4 stroka česna
  • 1 dcl smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • oljčno olje

Postopek

1Cvetačo operemo in narežemo na manjše koščke. Pečico segrejemo na 200°C. Koščke cvetače razporedimo po pladnju, dodamo 2 neolupljena stroka česna, solimo in prelijemo z oljčnim oljem ter pečemo približno 20 minut, da cvetača postane mehka in lepo zapečena.

2V loncu segrejemo oljčno olje, dodamo nasekljano čebulo jo solimo in popražimo, da se razpusti.  Dodamo 2 nasekljana stroka česna in popražimo, toliko da zadiši.

3K čebuli dodamo  pečeno cvetačo (kakšen košček si prihranimo za na vrh) in česen, ki se je pekel zraven (česen olupimo). Zalijemo z jušno osnovo (potrebujemo približno 1 liter tekočine) ali vodo, v kateri raztopimo malo kocke, popramo in dodamo še muškatni orešček, premešamo in zavremo.  

4Kuhamo 5 minut, nato juho zmiksamo s paličnim mešalnikom in vmešamo sladko smetano. Dodamo košček pečene cvetače in postrežemo še vročo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -