Juha s kislimi kumaricami

Morda vas zanima

- Oglas -

Kisle kumarice po navadi jemo v sendvičih in zraven narezkov, kaj pa v juhi? Tale kremna krompirjeva juha s kislimi kumaricami, smetano in začinjena s koprom je preprosto odlična.

Sestavine

  • ½ kg krompirja
  • 250 g korenja
  • 1,2 l jušne osnove
  • 40 g masla
  • 2 veliki čebuli
  • 1 lonček kisle smetane
  • 2 žlici svežega kopra
  • 120 g kislih kumaric
  • sol in poper

Postopek

1Čebulo olupimo in drobno nasekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na majhne kocke, olupimo krompir in ga prav tako narežemo na majhne koščke.

2V večjem loncu razpustimo maslo, na njem podušimo čebulo, ki smo jo malo posolili, da se prej razpusti. Dodamo koper in dušimo še nekaj minut.

3Dodamo še krompir in korenček, zalijemo z vročo jušno osnovo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir in korenje skuhata.

4Medtem drobno narežemo kumarice.

5Če želimo bolj gosto juho, polovico krompirja in korenja pretlačimo. Ko je krompir kuhan, dodamo še kisle kumarice, poskusimo, če je juha dovolj začinjena, dodamo poper in kuhamo še 10 minut. Primešamo kislo smetano in postrežemo.

Prejšnji članekBograč
Naslednji članekČetrtek, 15. 4. 2021, Pozor, droben tisk
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -