Gobova juha

Morda vas zanima

- Oglas -

Gobova juha je brez dvoma ena boljših juh, ki so lahko tudi samostojno kosilo ali večerja, še posebej, če jim dodamo ajdove žgance.

Sestavine

  • 500 g jurčkov
  • 600 g krompirja
  • 2 večja korenčka
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek svežega peteršilja
  • 50 ml oljčnega olja
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol, poper

Postopek

1Čebulo drobno nasekljamo, v lonec damo oljčno olje in kar na mrzlega stresemo čebulo, ki jo malo posolimo. Pražimo približno 15 minut, po potrebi zalivamo z vodo ali jušno osnovo.

2Ko se čebula zmehča, dodamo nasekljan česen, nasekljan peteršilj in pražimo 3 minute, da česen zadiši. Dodamo še na lističe narezane gobe ter očiščen in narezan korenček. Dušimo nekaj minut, nato zalijemo z litrom in pol vode, posolimo in popopramo.

3Krompir olupimo, polovico ga narežemo na kocke, polovico pa naribamo, da se juha bolj zgosti. Krompir dodamo v lonec in kuhamo toliko časa, da se krompir v kockah čisto zmehča. Poskusimo, če je dovolj začinjeno, dodamo dve žlici kisle smetane, dobro premešamo in postrežemo še vroče.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -